Прес реліз

Чотирироторні валкоутворювачі LINER від CLAAS тепер доступні з функцією Section Control

Усі версії BUSINESS чотирироторних валкоутворювачів CLAAS LINER 4700, 4800 і 4900 будуть доступні з системою Section Control з 2024 року. Автоматичне піднімання та опускання на поворотній смузі та на клиноподібних ділянках поля значно зменшує навантаження на оператора та спрощує цю складну операцію.

Робота з великогабаритними валками з індивідуальним підйомом ротора на поворотній смузі або конічних краях поля часто вимагає від оператора великої концентрації уваги. Щоб полегшити його роботу, з сезону 2024 року всі косарки LINER 4700/4800/4900 BUSINESS можуть бути оснащені системою Section Control. Ротори автоматично піднімаються, а потім знову опускаються на поворотній смузі та конічних краях поля, залежно від положення комбінації трактора та валкоутворювача. Іншими словами, функція Section Control контролює підйом і опускання роторів як під прямим кутом, так і під прямим кутом до напрямку руху. Для використання цієї функції на LINER 4700/4800/4900 BUSINESS, а також на системі рульового керування трактора повинен бути активований контролер завдань TC-SC.

Без цієї автоматичної функції в екстремальних випадках оператору доводиться піднімати і опускати всі чотири ротори окремо, що вимагає високої концентрації уваги і часто призводить до зниження швидкості руху. Крім того, помилки або неточності в роботі можуть негативно вплинути на продуктивність і якість роботи. Автоматизація процесу за допомогою системи Section Control зменшує складність роботи з великими валками, дозволяючи навіть менш досвідченим операторам забезпечити чистоту ваших полів. У довгі робочі дні досвідчені оператори помітно зменшують своє навантаження, а ризик помилок оператора, особливо під час нічних змін, значно знижується.



Ще один крок до повністю автоматизованого технологічного ланцюжка

«Ширина захвату 12,70 м, середня довжина поля 250 м і продуктивність 100 га на день – це більш ніж 300 маневрів на поворотній смузі на день, які тепер можна виконувати за допомогою функції автоматичного підйому», – пояснює Марко Нейсс, керівник відділу маркетингу продукції Greenline CLAAS Saulgau GmbH. «Як бачите, з точки зору комфорту оператора, це, безумовно, трансформація. Використання функції в поєднанні з системою рульового управління GPS PILOT CEMIS 1200 і плануванням колії CLAAS – максимальний рівень автоматизації – полегшує роботу і приносить додаткові переваги по всьому технологічному ланцюжку, аж до кормозбирального комбайна».

Функцію Section Control можна замовити вже зараз для нових LINER 4700/4800/4900 на сезон збирання врожаю 2024 року. Для існуючих машин LINER BUSINESS доступна опція дооснащення.