Прес реліз

Нові косарки-метелики без плющилки від CLAAS

DISCO 1010 TREND / COMFORT CLAAS випускає найширшу на ринку навісну косарку без телескопічної стріли. Дві стріли, підвішені в центрі, забезпечують неперевершену компактність і безпечність транспортування по дорозі завдяки векторній системі складання, представленій у 2021 році. Інші нові функції також знайшли свої втілення у DISCO 8500 TREND і DISCO 9300 TREND.

У 2021 році компанія CLAAS представила унікальну систему векторного складання з DISCO 4400 CONTOUR. Ця функція тепер також використовується в новому DISCO 1010, і завдяки найбільшій робочій ширині майже 10 м це забезпечує безпечну роботу та транспортування навіть з легкими тракторами в класі 150 к.с. (чотирициліндровими). Як альтернатива версії TREND, DISCO 1010 також доступний у варіанті COMFORT з гідравлікою, що реагує на навантаження, роботою ISOBUS із CEMIS 700 та індивідуальним підйомом  навіть у стандартній комплектації.

Максимальна продуктивність з оптимізованою ефективністю та захистом ґрунту

DISCO 8500, 9200 і 1010 розроблені як потужні високопродуктивні косарки без плющилки, які поєднують найвищу якість різання з максимальною продуктивністю. Завдяки великій робочій ширині від 9,70 до 9,90 м на DISCO 1010, яку можна змінювати двома положеннями на штангах, і низькій потребі в потужності лише 150 к.с., косіння можна проводити ефективніше та з меншим пошкодженням ґрунту, ніж будь-коли раніше. Це пов’язано з тим, що широка робоча ширина та низька потреба в потужності означають менше проходів і можливість використання невеликих чотирициліндрових тракторів. Знижена швидкість  косарки MAX CUT, яка може працювати з частотою обертання вала відбору потужності 850 об/хв, також позитивно впливає на експлуатаційні витрати, завдяки економії дизельного палива до 20 %.

Головну раму та бабочку було перероблено, основний редуктор трохи переміщено назад, а кутові -  спрямовані до косильних брусів, нахилені на 2°. Це забезпечує пряму роботу карданних валів, що знижує рівень шуму та знос. Скошені кронштейни нижніх тяг полегшують кріплення, направляючи гачки і нижні тяги. Комбінація косарок стандартно оснащена нековзкими  з’єднувачами Kennfixx із кольоровим кодуванням.



MAX CUT з кольоровими лезами

Міцна станина косарки MAX CUT з постійним змащенням із закріпленою болтами конструкцією, стійкою до скручування, успішно зарекомендувала себе на ринку ще з 2014 року. Завдяки спеціальній хвилеподібній формі з приводними шестернями, розташованими далеко вперед, що забезпечує великий надріз, завдяки чому вони зачіпаються з кілька зубів у двох точках кожен. На DISCO 1010 кожна ложа косарки має дев'ять дисків, що обертаються протилежно; на DISCO 9300 їх вісім, а на DISCO 8500 – сім. Рівномірна відстань між дисками забезпечує рівномірний малюнок різання. Цільна опорна плита у формі хвилі виготовлена ​​зі сталевого профілю товщиною 5 мм і створює ефект тунелю для видалення бруду в поєднанні з полозами. Завдяки новим зносостійким полозам, що збільшують висоту зрізу ще на 15 мм, можна зменшити надходження сирої золи та водночас прискорити відростання. Спеціально загартовані проміжні деталі мають різну форму для дисків косарки, які сходяться та розходяться, щоб забезпечити як ефективне різання контр-лезом, так і максимальне перекриття а, отже, оптимальний потік врожаю без смужок. Протизносні заклепки на дисках косарки та покриття з карбіду вольфраму на тримачах ножів гарантують скорочення часу налаштування.

Модуль безпеки SAFETY LINK є стандартним і працює з попередньо визначеною точкою розриву на кожному диску косарки, відокремлюючи диск косарки від приводу, якщо він контактує зі стороннім предметом. Тоді осьовий гвинт запобігає від’єднанню та відльоту диска косарки.



Регламентовані автомобільні перевезення та безпечна стоянка техніки:

Завдяки векторному складанню навіть із вражаючою робочою шириною DISCO 1010 можна безпечно і, головне, не порушуючи стандартів, норм та правил дорожгього руху перевозити дорогами та вузькими коліями. Для транспортування виносні опори спочатку гідравлічно переміщуються в транспортне положення на 120°, аналогічно іншим моделям серії CONTOUR. Потім вони злегка повертаються назад за допомогою циліндра в поєднанні з гідравлічним беззупинним пристроєм безпеки від зіткнення та автоматично блокуються гідравлічно. Завдяки подвійному похилому положенню комбінована косарка залишається на транспортній висоті нижче 4,0 м, але в той же час лежить по діагоналі позаду трактора на передній бабочці і таким чином зміщує центр ваги на вісь трактора. У порівнянні з косарками, які повертаються назад, навантаження на передню вісь трактора зменшується приблизно на 50 відсотків, що позитивно впливає на поведінку керма, особливо у випадку легких чотирициліндрових тракторів із короткою колісною базою. Крім того, під час проходження вузьких поворотів або під час повороту з DISCO 1010 майже не виникає хвоста, тому він не створює небезпеки для інших учасників дорожнього руху. DISCO 9300 і 8500 традиційно складаються для однаково безпечного транспортування дорогами.

Як і дві моделі з меншою робочою шириною, DISCO 1010 COMFORT можна паркувати як у робочому, так і в транспортному положенні після прикріплення опор, що постачаються у комплекті.

Перевірено тисячі разів: підвіска з центром ваги, ACTIVE FLOAT і безперервний захист від зіткнень

Станина нових косарок DISCO високої продуктивності підвішена на кронштейнах у центрі ваги, що забезпечує оптимальну відстань від землі з максимальним кліренсом під час підйому. Регульована спіральна пружина гарантує, що косарка рівномірно торкається землі, коли вона опущена, а приборкувач вібрації стабілізує станину косарки, коли вона піднята. Дві точки повороту стріли, розташовані поперек напрямку руху, гарантують оптимальне копіювання рельєфу на нерівних поверхнях.

Гідропневматичний розвантажувальний пристрій ACTIVE FLOAT для зменшення забруднення корму, перевірений часом, дозволяє регулювати тиск на ґрунт незалежно від кінематики підйому з сидіння трактора за допомогою функціональної кнопки ISOBUS або блоку керування завдяки власному  гідравлічному контуру і підтримує постійний тиск на ґрунт незалежно від положення станини косарки. Встановлений тиск відображається на двох манометрах, а контактний тиск роботи  можна регулювати  для скошування на схилах.

Обидві стріли стандартно оснащені унікальним захистом від зіткнень CLAAS. Коли вона стикається з перешкодами, станина косарки одночасно рухається назад і вгору завдяки нахилу поворотної цапфи на 15°. При цьому масло видавлюється із механізму  захисту від зіткнення в розвантажувальний циліндр, що означає додаткове розвантаження станини косарки. Це забезпечує ефективний захист від серйозних пошкоджень. Після того, як перешкода пройдена, станина косарки автоматично повертається в робоче положення завдяки тиску масла. Виносні опори можна підняти окремо, якщо потрібно. Все, що вам необхідно зробити, це попередньо вибрати функцію «Індивідуальний підйом» на блоці керування. Крім того, для кожної стріли можна поставити окремий масляний патрубок, що дозволяє інтегрувати  підйомник у систему керування.

Простота обслуговування і еталонна доступність всіх деталей для механізатора

Завдяки захисним чохлам, які широко розкладаються, оператору чи маханізатору сільського  господарства відкривається зручний і просто чудовий доступ до станини косарки. Як і в усіх  косарках DISCO, виготовлених після 2022 року, кришки та ножі косильних дисків, що обертаються проти годинникової стрілки пофарбовані в червоний колір. В результаті замінні ножі можна відразу призначити відповідним дискам. Портативна бокс-коробка для лез розділена на три відділення: для червоних, чорних та використаних лез, відповдно.

Високоякісні шайби з латуні або пластику та гвинти з нержавіючої сталі на захисних фартухах і тримачах запобігають іржавінню точок повороту та кріплення, що гарантує тривалий термін служби косарок та чудове збереження якості самої машини під час робіт.

Функціонал та інновації перед Вами:

  • DISCO 1010 TREND / COMFORT: 9,70 – 9,90 м робочої ширини – найширша навісна косарка без телескопічних стріл на ринку.
  •  Нові DISCO 9500 TREND і 8300 TREND з робочою шириною 8,10 – 8,30 або 8,90 – 9,10 м
  • Потрібна вихідна потужність трактора лише від 120 до 150 к.с., що забезпечує комфортну для ґрунту та ефективну роботу з легкими чотирициліндровими тракторами.
  • Першокласна якість різання з надзвичайно плавним ходом і низькими вимогами до приводу завдяки постійно змащеній станині косарки MAX CUT.
  • Нові 15-міліметрові полози для меншого потрапляння сирої золи.
  • Максимальна ефективність роботи завдяки зменшеній швидкості  вала відбору потужності (до 850 об/хв).
  •  Гідропневматична підвіска ACTIVE FLOAT і безперервний захист від зіткнення.
  • DISCO 1010 TREND / COMFORT з компактним векторним складанням, гарантує безпечне  транспортування дорогами України згідно чинних ПДР.
  • Усі  великі косарки DISCO можна поставити в робоче або транспортне положення.
  •  Кольорові ковпачки та ріжучі леза є стандартними для швидкої та легкої заміни.
  • Практична коробка для лез із трьома відділеннями для нових і вживаних лез.
  • Індивідуальний підйом за попереднім вибором або безпосередньо за допомогою пристрою керування односторонньої дії.
  • Відмінна доступність до всіх точок технічного обслуговування.
  • З’єднувач Kennfixx як стандарт.
  •  DISCO 1010 COMFORT: Гідравліка, що розпізнає навантаження, і робота ISOBUS з CEMIS 700 або альтернативними універсальними терміналами ISOBUS.