Прес реліз

Нові характеристики тюкових прес-підбирачів від CLAAS

Оптимізований потік врожаю та фронтальний подрібнювач  у заводській комплектації від CLAAS  для флагманського прес-підбирачу QUADRANT EVOLUTION.  

У  2023 році QUADRANT EVOLUTION, запущений ще 2021-го року матиме нову трансмісію з удосконаленим маховиком, а також  (опціонально) може бути оснащений новим переднім чоппером від Müthing. Ще одна інновація – гідравлічний привід підбирача та система подачі POWER FEEDING SYSTEM.

За 20 років CLAAS QUADRANT з системою FINE CUT  став одним із найбільш популярних на ринку прес-підбирачів, мова йде про тенденцію у Європі з моменту його появи в 1988 році. Окрім еталонної стабільності та надійності машин, клієнти особливо цінують низькі експлуатаційні витрати. Прес-підбирачі CLAAS QUADRANT використовуються в усьому світі – від пресування звичайних культур, таких як ячмінь та пшениця (солома або сіно) та трав’яний силос, до кукурудзяної соломи та цукрової тростини. У 2002 році, рівно 20 років тому, CLAAS представив новаторську технологію FINE CUT для серії QUADRANT. Завдяки першій комплектації на  49, а пізніше  на 51 ніж, замість звичайних 25, на ROTO CUT можна було досягти неперевершеної теоретичної довжини зрізу лише  у 2 см. Результатом стало легше роздроблення тюка під час використання його для лігва тварин, більша щільність тюка та пряме використання в якості підстилки для пташників і молочних корів - тобто придатна для продажу коротка солома. Завдяки коротшій довжині нарізаної соломи FINE CUT значно краще поглинає продукти життєдіяльності тварин, аніж традиційно нарізана солома.

Гідравлічний привід підхоплюючого та подаючого ролика PFS серії QUADRANT EVOLUTION, представленої у 2021 році, складається з трьох базових моделей 4200, 5200 і 5300. Для модельного року 2023 типи QUADRANT 5200 і 5300 матимуть гідравлічний привід для підбирача та PFS. У той час як швидкість 5-рядного підбирача, який контролюється з обох сторін, є постійною і становить 135 об/хв, швидкість подаючого ролика PFS можна регулювати від 200 до 250 об/хв залежно від умов роботи. Збільшений передаваний крутний момент гідравлічного приводу в 1000 Нм також повністю доступний для реверсування підйомника та PFS на зниженій швидкості. Ще однією новою особливістю є повністю автоматичні гідравлічні складні напрямні колеса підбирача. Вони автоматично повертаються, коли підбирач опускається, і повністю автоматично повертаються, коли підбирач піднімається. Це означає, що перед тим, як переміститися з поля на поле або наприкінці робочого дня, водієві не потрібно злазити, щоб вручну скласти та заблокувати напрямні колеса.



Більша маса маховика, менше пікових навантажень

 Для пом’якшення піків навантаження, особливо під час пресування нерівномірних валків, для захисту силової передачі прес-підбирача та трактора, маса маховика на QUADRANT 5200 та 5300 була збільшена на 21 та 28 відсотків відповідно. Завдяки новій конструкції шпиць інерцію маховика було збільшено на 46% на QUADRANT 5200 і на 44% на QUADRANT 5300. Щоб ефективно захистити привід від перевантаження в екстремальних ситуаціях, муфта ковзання, яка забезпечує оптимізований автоматичний захист від перевантаження доступна для замовлення як альтернатива стандартному захисту від зрізних болтів.

Передній подрібнювач із заводу

За запитом QUADRANT 5200 і 5300 можуть бути оснащені на заводі новим фронтальним подрібнювачем Müthing з 203 модельного року. Технологія пропонує численні переваги, особливо для підрядників: тюках немає зайвої довжини стебла, оскільки солому подрібнюють, а не ріжуть. Бажану якість подрібнення можна встановити за допомогою налаштування ножів. Фронтальний подрібнювач розширює діапазон використання тюкового прес-підбирача. Ротор, який підтримується з обох боків дворядними суцільними сферичними роликопідшипниками, працює з 88 осцилюючими ножами та приводиться в рух силовим ременем з лівого боку машини. Довжину різання можна плавно регулювати за допомогою двох регульованих контрлез, кожне з яких має 45 ножів. Лопаті ротора і ножиці можна використовувати з обох сторін, що значно знижує витрати на знос і споживання ресурсів. Коли передній подрібнювач активний, потік врожаю подається безпосередньо до ротора через роликовий прес підбирача. За допомогою регульованих напрямних пластин двох доступних розмірів потік маси можна центрувати в напрямку ріжучого ротора. Маятникові клапани спереду забезпечують ефективний захист від каміння. Транспортні колеса укомплектовуються як стандартні аксесуари. Вони дозволяють розібрати та зібрати передній шредер менш ніж за 20 хвилин. Ще одна перевага заводського рішення: усі зносостійкі та навісні деталі для фронтального подрібнювача можна отримати у відділі запчастин CLAAS.

Усі функції та інновації з першого погляду: гідравлічний привід підбирача та СИСТЕМА ЖИВЛЕННЯ для QUADRANT 5200 та 5300. Гідравлічне та автоматичне складання напрямних коліс підбирача. Нові, більш важкі маховики, та завдяки новій конструкції спиць, збільшена інерція для QUADRANT 5200 та 5300 для оптимізації пікових навантажень. Новий захист від перевантаження для маховиків QUADRANT 5200 і 5300. Новий передній подрібнювач Müthing із 88 реверсивними ножами доступний із заводу. Новий бак для води, новий ящик для зберігання та новий ящик для інструментів.

Про CLAAS CLAAS (www.claas-group.com) – це сімейний бізнес, заснований у 1913 році, який є одним із провідних світових виробників сільськогосподарської техніки. Компанія з головним офісом у Харзевінкелі, Вестфалія, є лідером світового ринку кормозбиральних комбайнів. CLAAS також домінує на європейському ринку в іншому ключовому сегменті – зернозбиральних комбайнах. CLAAS займає лідируючі позиції у світовій сільськогосподарській техніці завдяки своїм тракторам, а також своїм пресам і машинам для збирання врожаю, кормозаготівлі.

Передова автоматизована технологічна складова, така як EASY також є частиною асортименту продукції. CLAAS налічує понад 11 900 співробітників по всьому світу, а в 2021 році обіг склав 4,8 мільярда євро.

Ви можете завантажити зображення високої якості для цього прес-релізу тут:
https://dam.claas.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=WDpwYKZYRV2z